Sezon na grilla nadal trwa!



Potrawy z grilla wszyscy znamy i lubimy. Potrawy przyrządzane na grillu są bardzo aromatyczne, smaczne, często także niskokaloryczne. Jedni spożywają przygotowane na nim mięso, inni tylko i wyłącznie warzywa, sery lub owoce morza. Potraw do przygotowania za pomocą tego urządzenia jest tak samo dużo jak miłośników grilla tradycyjnego lub elektrycznego, który głównie wykorzystywany jest tam, gdzie nie ma możliwości rozpalenia ognia lub w mieszkaniu, gdy lubimy zjeść coś z grilla także w sezonie zimowym.

Grill elektryczny kontaktowy GRS501 o mocy 2200 W sprawia, że grill nagrzewa się bardzo szybko, zapewniając wysoką sprawność działania. Grzałki umieszczone pod płytami grzejnymi w podstawie i w pokrywie utrzymują wysoką temperaturę i zapewniają równomierne grillowanie. pokrywa, która dodatkowo sprawia, że tłuszcz nie pryska na blat lub stolik. Jeśli chcemy mieć na oku cały proces grillowania istnieje możliwość pozostawienia otwartej pokrywy 180°, uzyskując w ten sposób podwójną powierzchnie do grillowania. Zawiasy posiadają system blokowania, który ułatwia przechowywanie urządzenia.

Wyjmowane karbowane płyty grzejne o wymiarach 29 x 23 cm pokryte są powłoką nieprzywierającą bez PFOA, co gwarantuje, że nasze potrawy będą bezpieczne dla zdrowia, a także nie przypalą się, ani nie przykleją w trakcie grillowania.

Wyjmowana tacka ociekowa na tłuszcz oraz wyjmowane płyty grzejne pozwalają utrzymać urządzenie w czystości i ogranicza prace konserwacyjne do minimum. Wystarczy te elementy umyć i pod bieżącą wodą. Regulacja temperatury pokrętłem, nienagrzewające się uchwyty oraz lampki kontrolne wskazujące czas pracy urządzenia, dopełniają komfortu obsługi.

Argumentem przemawiającym za stołowym grillem elektrycznym z pewnością jest to, że zajmuje on niewiele miejsca i może być używany o dowolnej porze roku w domu, na balkonie lub tarasie.

Funkcje i specyfikacja GRS501:
 

Sugerowana cena detaliczna brutto: 249 zł
 

BLAUPUNKT / 2N-Everpol
press box